>
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ Φυτώριο: 2109761024 | Eshop: 2107101520
 • Το #1 Online Shop για τον κήπο!
 • Courier 2,9€ - Μεταφορική από 5,9€

Χτυπώντας τις κατσαρίδες στη φωλιά τους

Χτυπώντας τις κατσαρίδες στη φωλιά τους
22-05-2014

Χτυπώντας τις κατσαρίδες στη φωλιά τους


Υπάρχουν περίπου 3500 είδη κατσαρίδων. Τα είδη όμως που συναντούνται πιο συχνά είναι τα ακόλουθα:

Η κατσαρίδα αμερικάνα περιπλανέτα (american) πετάει, συνήθως βρίσκεται σε φρεάτια, σε εξωτερικούς χώρους και σε βόθρους.

Η κατσαρίδα Oriental είναι μαύρη και βρίσκεται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, ειδικά αν δεν υπάρχει αποχετευτικό σύστημα, και σε επαγγελματικούς χώρους.

Η κατσαρίδα Germanica συναντάται σε εσωτερικούς χώρους κατοικιών, όπως ντουλάπια, μπάνια, κάτω από το ψυγείο, πίσω από την ηλεκτρική κουζίνα, πίσω από το νιπτήρα, πάνω από το νεροχύτη και κοντά σε υδρορροές.Οι φωλιές των κατσαρίδων βρίσκονται σε υγρά και σκοτεινά σημεία και γενικώς οι κατσαρίδες προτιμούν ζεστά σημεία.  Περίπου το 20% της αποικίας τους βγαίνει τη νύχτα για αναζήτηση τροφής.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους των κατσαρίδων είναι ότι είναι κανίβαλες, δηλαδή μπορούν να φαγωθούν μεταξύ τους, καθώς επίσης είναι νεκροφάγες και κοπροφάγες. Ειδικά τα δύο τελευταία χαρακτηριστικά τους, βοηθούν τα τροφοελκυστικά δολώματα όπως το Τζελ για κατσαρίδες Imidasect και Zap Plus Cockroach διότι με το συγκεκριμένο τρόπο μπορούμε να προσβάλλουμε τη φωλιά τους. Αυτό το στοιχείο είναι σημαντικό καθώς μία κατσαρίδα μπορεί να γεννήσει σε ένα μήνα 1500 αυγά.Ακόμη, καθώς οι κατσαρίδες γεννάνε αυγά από την ωοθήκη τους έχουμε τη δυνατότητα να ξαναδολώσουμε με ένα τροφοελκυστικό δόλωμα προκειμένου να «πιάσουμε» και τον πληθυσμό των κατσαρίδων που «έρχεται από πίσω».Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το τροφοελκυστικό δόλωμα που θα φάει η κατσαρίδα δεν θα τη σκοτώσει εκείνη τη στιγμή που το τρώει, αντίθετα θα πεθάνει μετά από τρεις ή τέσσερεις ημέρες. Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί το βασικό πλεονέκτημα των τροφοελκυστικών δολωμάτων καθώς με αυτόν τον τρόπο η προσβεβλημένη κατσαρίδα μεταφέρεται μέσα στη φωλιά και πεθαίνει εκεί.  Συνεπώς καθώς η μία κατσαρίδα τρώει την άλλη επιτυγχάνουμε ριζική καταπολέμηση της φωλιάς και εξάλειψη του πληθυσμού.

Περισσότερα για τα τροφοελκυστικά δολώματα μπορείτε να δείτε εδώ!

Καταπολέμηση των κατσαρίδων με ψεκασμό

Μία άλλη λύση για την εξουδετέρωση των κατσαρίδων είναι ο ψεκασμός με τα εντομοκτόνα Tator, K-Othrine και Fendona.

Η κατσαρίδα αμερικάνα περιπλανέτα συχνάζει σε φρεάτια κήπων, επαγγελματικών χώρων και κατοικιών, σε παρτέρια και κοντά σε κολώνες της ΔΕΗ.Ο ψεκασμός των κατσαρίδων πρέπει να πραγματοποιείται 1 μέτρο γύρω γύρω από το φρεάτιο με κλειστό καπάκι. Μετά ανοίγουμε το καπάκι και ψεκάζουμε την εγκοπή που κουμπώνει στα τοιχώματα του φρεατίου και ακολούθως κλείνουμε αμέσως το φρεάτιο.


Επίσης ψεκασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικούς περιβάλλοντες χώρους, σε ταράτσες, σε λεβιτοστάσια, σε κλιμακοστάσια και σε σκαλοπάτια. Για να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να ξεκινήσουμε τον ψεκασμό από τις σκάλες, την ταράτσα και στο τέλος να ψεκάσουμε γύρω από το φρεάτιο.


Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι ο ενδεδειγμένος προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα της εξουδετέρωσης των κατσαρίδων.

ImidasectΤροφοελκυστικό ΔόλωμαTatorK-OthrineFendonaZap Plus Cockroach.

 

Διαβάστε επίσης

 • Ποντίκια
  23-07-2017

  Ποντίκια

  Το ποντίκι (αρχ. ελλ. μυς) στη ζωολογία αναφέρεται σε ένα μικρό ζώο της κλάσης των θηλαστικών και της τάξης των τρωκτικών. Είναι το πιο γνωστό και το πιο διαδεδομένο τρωκτικό στον κόσμο. Ζει δυόμιση χρόνια περίπου. Ζευγαρώνει όλο το χρόνο και το θηλυκό γεννά 4 έως 8 φορές το χρόνο, από 7 έως 10 μικρά κάθε φορά. Τα ποντικάκια μπορούν να έχουν τα δικά τους μικρά μόλις φτάσουν σε ηλικία 2 μηνών.

  Μάθετε περισσότερα
 • Καταπολεμώντας τους ψύλλους
  22-05-2014

  Καταπολεμώντας τους ψύλλους

  Ψύλλος είναι η κοινή ονομασία απτέρων εντόμων που ανήκουν στην τάξη Siphonaptera. Πρόκειται για εξωτερικά παράσιτα που τρέφονται με αίμα θηλαστικών και πτηνών. Επειδή μεταδίδουν ασθένειες, είναι πολύ επικίνδυνα.

  Μάθετε περισσότερα