>
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ Φυτώριο: 2109761024 | Eshop: 2107101520
  • Το #1 Online Shop για τον κήπο!
  • Courier 2,9€ - Μεταφορική από 5,9€

Οδηγίες εξουδετέρωσης για τους κοριούς

Οδηγίες εξουδετέρωσης για τους κοριούς
22-05-2014

Οδηγίες εξουδετέρωσης για τους κοριούς


Οι κοριοί έντομα είναι παρασιτικά, αιμομυζητικά και άπτερα.  Συναντώνται σε όλο τον κόσμο και είναι γνωστά από αρχαιοτάτων χρόνων. Ο κοριός είναι έντομο μεγέθους 4-7 mm. Στους κοριούς περιλαμβάνονται πολλά είδη, δύο όμως μόνο έχουν ιατρικό ενδιαφέρον, καθόσον παρασιτούν τον άνθρωπο, το είδος Cimex lectularius (κοινός κοριός ή κοριός του κρεβατιού) και το είδος Cimex hemipterus (κοριός των τροπικών περιοχών). Το δεύτερο είναι ο κοριός των τροπικών περιοχών & προέρχεται από την Ασία,  την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Για να καταπολεμηθούν οι κοριοί αποτελεσματικά είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί επιθεώρηση του χώρου με μεγάλη επιμέλεια προκειμένου να εντοπιστούν οι κοριοί: στο στρώμα, το πλαίσιο και το κεφάλι του κρεβατιού (απαιτείται λύσιμο), στις σανίδες στήριξης  του στρώματος, σε κομοδίνα και ξύλινα έπιπλα, σε κουρτίνες και κουρτινόξυλα, σε ταπετσαρίες, στο πάτωμα (ξύλινο και σοβατεπί), σε κάδρα, κορνίζες, γυψοσανίδες και κρυφούς φωτισμούς.
 

Ακόμη είναι απαραίτητο να επιθεωρηθούν βιβλία, παιχνίδια, σακούλες, βαλίτσες, πρίζες, ράφια, ντουλάπες, συρτάρια, χαλιά και μοκέτες. Ακολούθως πρέπει τα σημεία που αναφέρθηκαν να καθαρισθούν σχολαστικά με χρήση ηλεκτρικής σκούπας. Στη συνέχεια είναι απαραίτητο να πλυθούν στους 60 °C ρούχα, κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες, καλύμματα κλπ. Έπειτα πρέπει να περιοριστούν πιθανά καταφύγια κοριών όπως σχισμές ή ρωγμές στο χώρο. Είναι πολύ σημαντικό να μην μετακινούνται αντικείμενα του προσβεβλημένου δωματίου σε άλλο χώρο.

Μπορείτε να ψεκάσετε στη συνέχεια με ένα εκ των Bombex 25 CS, Fendona 6 SC. Είναι σημαντικό να έχουμε υπόψη μας ότι ο κοριός μεταφέρεται από κάποιον που έχει ταξιδέψει και κρύβεται σε στρώματα, ξύλινες επιφάνειες, ντουλάπες, κουρτινόξυλα και κομοδίνα. Είναι ένα ημιμετάβολο έντομο, δηλαδή ο βιολογικός του κύκλος δεν περιλαμβάνει το στάδιο της προνύμφης.
Μπορεί να μην φάει από 12 έως και 18 μήνες, επομένως μπορεί να τσιμπήσει μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Γενικότερα όσο νωρίτερα αντιληφθούμε την παρουσία κοριών θα μας βοηθήσει προκειμένου να έχουμε το μικρότερο τραύμα από αυτούς.