>
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ Φυτώριο: 2109761024 | Eshop: 2107101520
  • Το #1 Online Shop για τον κήπο!
  • Courier 2,9€ - Μεταφορική από 5,9€

Ο απαραίτητος αερισμός του χλοοτάπητα

Ο απαραίτητος αερισμός του χλοοτάπητα
22-05-2014

Ο απαραίτητος αερισμός του χλοοτάπητα


Ο αερισμός του χλοοτάπητα είναι μια από τις απαραίτητες φροντίδες και συμβάλλει σημαντικά στην αναζωογόνησή του. Με το πέρασμα του χρόνου το έδαφος κάτω από τον χλοοτάπητα συμπιέζεται, λόγω διάφορων παραγόντων όπως το συνεχές πάτημα του, το βάρος του χλοοκοπτικού κατά τη διάρκεια του κουρέματος, το είδος του χώματος σε συνδυασμό με τις αρδεύσεις. Ετσι κλείνουν οι πόροι του εδάφους με αποτέλεσμα τη δυσκολία κυκλοφορίας του υγρών και των αέριων στοιχείων που είναι απαραίτητα  για το ριζικό σύστημα του χλοοτάπητα. 

 


Τα βασικότερα πλεονεκτήματα τα οποία μας δίνει ο αερισμός του χλοοτάπητα είναι:

    Μείωση ασθενειών.

    Καλύτερη και μεγαλύτερη ανάπτυξη του ριζικού συστήματος.

    Καλύτερη λειτουργία του φυτού και εύκολη αφομοίωση της λίπανσης.

    Ομοιόμορφη ανάπτυξη.

    Αύξηση διηθητικότητας (άρα και βελτίωση αρδευσιμότητας του χλοοτάπητα).

    Εξάλειψη ανομοιομορφίας κατανομής του νερού άρδευσης.

    Βελτίωση και αύξηση της υδατοπερατότητας στο υπέδαφος του χλοοτάπητα (με αποτέλεσμα την βελτίωση των συνθηκών στράγγισης).

    Αύξηση της χρήσης για χλοοτάπητα γηπέδων λόγω της καλύτερης αντοχής του χλοοτάπητα στην φθορά.

    Απομάκρυνση νεκρών φυτικών ιστών.

    Ευρωστία.

    Μακροβιότητα.

    Αναγέννηση.

Είναι μια πρακτική λοιπόν, που έχει σαν βασικό σκοπό να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης για το ριζικό σύστημα το οποίο χρειάζεται αέρα, για να λειτουργεί σωστά. Υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες αερισμού οι οποίες εκτελούνται από διαφορετικά μηχανήματα και επιδρούν σε διαφορετικής φύσης προβλήματα. Οι κατηγορίες αυτές είναι ο επιφανειακός αερισμός και ο βαθύς αερισμός.

Οι βασικές διαφορές είναι στον βαθύ αερισμό ότι οι τομές είναι βαθύτερες και μεγαλύτερης διατομής. Η διαφορά στη συχνότητα είναι ότι ο επιφανειακός αερισμός γίνεται συχνότερα από τον βαθύ. Οι συνιστώμενες επαναλήψεις αυτής της εργασίας, για τα ελληνικά δεδομένα, είναι τρεις έως πέντε φορές κατά έτος, με τελείως απαραίτητο τον επιφανειακό αερισμό νωρίς την άνοιξη, αρχές καλοκαιριού και τέλη φθινοπώρου.  

Όταν η επιφάνεια του χλοοτάπητα είναι μικρή, αερισμός μπορεί να γίνει με τα ακόλουθα:

    Παπούτσια εξαέρωσης χλοοτάπητα

 

Παπούτσια ειδικά κατασκευασμένα για την εξαέρωση του χλοοτάπητα. Δέστε τα στα παπούτσια σας και εξαερώστε τον χλοοτάπητα σας, απλώς κάνοντας μια βόλτα πάνω του! Ιδανικό να τα φοράτε για να εξαερώνετε τον χλοοτάπητα σας, ενώ κουρεύετε τον χλοοτάπητα σας με την χλοοκοπτική σας μηχανή. Μπορείτε εύκολα να το προσαρμόσετε σε κάθε τύπο παπουτσιού. Κάθε παπούτσι περιέχει 13 μεταλλικά καρφιά υψηλής αντοχής 30mm, τα οποία μπορούν να ξεβιδωθούν και να καθαριστούν αν χρειαστεί.

    Εξαερωτήρας Χλοοτάπητα με καρφιά

 

Ωθούμενος εξαερωτήρας χλοοτάπητα πλάτους 34εκ, αποτελούμενος από 27 ανοξείδωτα καρφιά τα οποία παρέχουν 184 τρύπες εξαέρωσης ανά τετραγωνικό μέτρο. Σπαστή λαβή που αποτελείται από 3 μέρη, για εύκολη αποθήκευση.

    Καροτιέρα για χλοοτάπητα

 


Εξαερωτήρας Gardena ES 500

 

 

Ηλεκτρικός εξαερωτήρας 500W. Αφαιρεί αποτελεσματικά βρύα, γρασίδι και αγριόχορτα.


    Εξαερωτήρας Viking LE 540

 Ηλεκτρικός εξαερωτήρας 1600W, για την αποτελεσματική απομάκρυνση των αγριόχορτων και των τριχοειδών χόρτων. Εύκολοι ελιγμοί χάρη στους τροχούς με τα διπλά ρουλεμάν. Το έδαφος αερίζεται καλύτερα, οι ρίζες του χόρτου τροφοδοτούνται καλύτερα με νερό και θρεπτικά στοιχεία. Ρυθμιζόμενος σε 6 επίπεδα. Βάθος εργασίας 25mm.

Όλα τα προϊόντα σχετικά με την εξαέρωση του χλοοτάπητα θα τα βρείτε στους Εξαερωτήρες.

Εξαερωτήρας, Χλοοκοπτικό Τρακτέρ, Χλοοκοπτική Μηχανή, Χώμα, Λίπασμα, Παπούτσια Εξαέρωσης

Διαβάστε επίσης