>
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ Φυτώριο: 2109761024 | Eshop: 2107101520
 • Το #1 Online Shop για τον κήπο!
 • Courier 2,9€ - Μεταφορική από 5,9€
False
 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
 • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αποστολή σε 1 έως 3 ημέρες
Τιμή: 3,50 €
 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
 • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Λίλιουμ Oriental Stargazer
  Ο βολβός Λίλιουμ Oriental Stargazer πωλείται ανά τεμάχιο και μπορεί να φτάσει τα 0,60 μέτρα.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  Τα λίλουμ αναπτύσσονται εύκολα και προσθέτουν μια ζωηρόχρωμη πινελιά στο τοπίο και στον κήπο. Κάνοντας μια επιλογή από πρώιμους, μεσαίας πρωιμότητας και όψιμης ανθοφορίας βολβούς, μπορείτε να έχετε ανθισμένους κρίνους από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Αυτοί οι ανθεκτικοί βολβοί απαιτούν ελάχιστη φροντίδα.Οι περισσότεροι βολβοί των λίλιουμ φυτεύονται την άνοιξη ή, αλλά υπάρχουν και λίλιουμ όπως ο παρθενόκρινος (κρίνο της Παναγίας) που φυτεύονται το φθινόπωρο, συνήθως από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.  Κάθε ένας από αυτούς έχει την ικανότητα να αναπτυχθεί τελικά, σε μια μεγάλη συστάδα από ανθισμένα στελέχη.

  Αν βρείτε σκληραγωγημένα λίλουμ, φυτεμένα σε γλάστρα, μπορείτε να τα προσθέσετε στον κήπο σας σε όλη τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης. Όταν αγοράζετε οι ίδιοι βολβούς, διαλέξτε γερούς, παχουλούς βολβούς, που να διαθέτουν ρίζες. Φυτέψτε τους όσο το δυνατόν συντομότερα. Οι βολβοί δεν είναι ποτέ εντελώς κοιμώμενοι και γι' αυτό δεν πρέπει να στεγνώσουν πριν φυτευτούν. Βολβοί που παραλαμβάνετε σε δέματα, μετά από τηλεφωνικές αγορές σας ή αγορές μέσω internet είναι καλό να φυτευτούν το συντομότερο.

  Τα ασιατικά και λίλιουμ και τα oriental αναπτύσσονται καλύτερα στο πλήρες φως του ήλιου. Χρειάζονται έξι με οκτώ ώρες άμεσου ηλιακού φωτός, για να έχουν καλύτερη απόδοση. Στο μειωμένο φωτισμό θα γίνουν πιο ψηλά, πιο αδύνατα και πιο πλαδαρά τα φυτά τους. Ορισμένα υβρίδια όπως τα Martagon (Tiger lilies) έχουν τη δυνατότητά να ανθίσουν καλά, ακόμη και σε πολύ σκιερά μέρη.

  Για καλύτερα αποτελέσματα, φυτέψτε λίλιουμ σε ομάδες τριών με πέντε όμοιων βολβών. Αφήστε διάστημα είκοσι με τριάντα πόντους ανάμεσα στους βολβούς και βάλτε κάθε ομάδα σε απόσταση 1 με 1 1/2 μέτρα, ανάλογα με το μέγεθός τους. Φυτέψτε τους μικρούς βολβούς λίλιουμ σε βάθος πέντε με δέκα εκατοστά και τους μεγάλους σε βάθος 10 με 15 εκατοστά, μετρώντας από την κορυφή του βολβού. Διαιρέστε και ξαναναφυτέψτε τις μεγάλες συστάδες των βολβών κάθε τρία χρόνια περίπου ή όταν φαίνεται ότι δεν ανθίζουν όπως οι αρχικοί βολβοί.

  Ποτέ μην φυτεύετε λίλιουμ σε περιοχές με στεκούμενο νερό ή όπου μαζεύεται νερό μετά τη βροχή. Το χώμα πρέπει να έχει καλή αποστράγγιση. Προσθέστε πολλές οργανικές ουσίες στο αργιλώδες χώμα για να ανυψώσετε το έδαφος και να βελτιώσετε την αποστράγγιση. Ενσωματώστε οργανικές ουσίες σε ελαφριά, αμμώδη χώματα για να βοηθήσετε να διατηρηθούν στο επάνω μέρος οι θρεπτικές ουσίες και να το προστατέψετε από την ταχεία ξήρανση.


  Πριν από το χειμώνα, καλύψτε τους νεοφυτεμένους βολβούς με ένα στρώμα πάχους 10 - 15 εκατοστά από φύλλα, πριονίδι ή αφράτο χώμα χωρίς ζιζάνια. Αυτό καθυστερεί το πάγωμα του εδάφους και επιτρέπει στις ρίζες να συνεχίσουν την ανάπτυξή τους. Το άχυρο ή η κοπριά επίσης, μονώνει το χώμα και προστατεύει τους βολβούς από τις χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες καθυστερούν την εμφάνιση των τρυφερών βλαστών την άνοιξη.


  Οι βολβοί που έχουν εγκλιματιστεί είναι εξακριβωμένα σκληραγωγημένοι βολβοί δεν χρειάζονται επιπλέον προστασία το χειμώνα, γιατί η ακόμα και κάλυψη του εδάφους με χιόνι προσφέρει μια μόνωση από την παγωνιά. Παρ' όλα αυτά, και ανάλογα με τα τερτίπια του καιρού, είναι πάντα ασφαλέστερο να εφαρμόσετε κάποιο είδος προστασίας για το χειμώνα. Περιμένετε το Νοέμβριο, που αρχίζει το έδαφος να παγώνει και καλύψτε τότε.
 • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Λίλιουμ Oriental Stargazer
  ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
  • Δεν υπάρχουν χρήσιμα χαρακτηριστικά για αυτό το προϊόν