>
 • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ Φυτώριο: 2109761024 | Eshop: 2107101520
 • Το #1 Online Shop για τον κήπο!
 • Courier 2,9€ - Μεταφορική από 5,9€
False
 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
 • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Μη διαθέσιμο
Τιμή: 0,40 €
 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
 • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 • ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τουλίπα Prinses Irene
  Βολβός τουλίπας Prinses Irene. Μέγιστο ύψος 55εκ.
  Ο βολβός πωλείται χύμα, ανά τεμάχιο.

  ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

  Η τουλίπα θεωρείται σχετικά «εύκολο» φυτό. Η φύτευση γίνεται από αρχές Οκτώβρη μέχρι τέλη Νοεμβρίου. Δεν αφαιρούμε το σκληρό περίβλημά τους, γιατί τους βοηθά να αμυνθούν ενάντια στα παράσιτα. Βάζουμε το βολβό με τη μύτη προς τα πάνω και το πλατύ μέρος προς τα κάτω. Καλύπτουμε με χώμα συμβουλευόμενοι το βάθος φύτευσης και ποτίζουμε.

  Η άνθιση έρχεται από το Μάρτιο μέχρι και το Μάιο ανάλογα την ποικιλία. Η διάρκεια ανθοφορίας της είναι περίπου 15-20 μέρες. Κάποιοι τρόποι για να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια άνθησης είναι οι εξής:

  1. Χρειάζεται προσοχή στο σημείο φύτευσής της καθώς ιδανική είναι μια θέση με ημισκιά και προστατευμένη από τους ισχυρούς ανέμους. Αποφεύγουμε τις περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια και κυρίως την έκθεση στον μεσημεριανό (έντονο) ήλιο. Το κρύο είναι ευεργετικός παράγοντας για εντυπωσιακή άνθηση.

  2. Άλλος ένας τρόπος για να έχουμε ανθισμένα φυτά στον κήπο και τις γλάστρες μας για περισσότερο χρόνο είναι ο εξής: Αν έχουμε για παράδειγμα 20 βολβούς, τους χωρίζουμε σε δύο ομάδες των 10 και θα φυτέψουμε κάθε ομάδα με διαφορά 7- 10 ημερών. Για μεγαλύτερη διάρκεια θα χωρίσουμε τους βολβούς σε περισσότερες ομάδες.

  Μια άλλη λύση είναι η φύτευση των βολβών σε διαφορετικά βάθη. Γενικά, η τουλίπα στον κήπο φυτεύεται σε βάθος ίσο με το τριπλάσιο του ύψους της. Αν μπει λίγο πιο βαθιά, θα ανθίσει λίγο αργότερα, ενώ, αν μπει πιο ρηχά θα ανθίσει νωρίτερα. Για τη γλάστρα, το ελάχιστο βάθος φύτευσης είναι 10εκ. Άρα, η γλάστρα θα πρέπει να έχει ύψος τουλάχιστον 20εκ.
  Άρα χωρίζουμε τους βολβούς μας σε δύο ή περισσότερες ομάδες, τις οποίες φυτεύουμε σε διαφορετικά βάθη.

  Κλίμα-έδαφος
  Είτε φυτέψουμε τους βολβούς μας σε γλάστρα ή στο χώμα, η καταλληλότερη θέση είναι η βορινή ή όποια άλλη προστατεύεται από δυνατούς ανέμους και τον μεσημεριανό ήλιο. Στον κήπο χρησιμοποιούμε αμμώδες χώμα που προσφέρει άριστη στράγγιση και μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με κοπριά ή κομπόστ για καλύτερα αποτελέσματα (2-3κιλά ανά τ.μ.). Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και ελαφρόπετρα για να στραγγίζει καλά το χώμα. Για γλάστρες χρησιμοποιούμε χώμα εξωτερικού χώρου εμπλουτισμένο με ελαφρόπετρα. Το ζητούμενο είναι να μη λιμνάζει το νερό γύρω από τους βολβούς έτσι ώστε να μην έχουμε προβλήματα από σήψη και μύκητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το πλούσιο, αφράτο χώμα από τροπικές καρύδες που παραμένει ελαφρύ και αφήνει τις ρίζες να αναπνέουν.
  Οι βολβοί τουλίπας που διαθέτουμε προέρχονται από την Ολλανδία και όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με το κρύο του χειμώνα, αλλά το χρειάζονται κιόλας. Για να ανθίσουν λοιπόν εντυπωσιακά την άνοιξη, φυτέψτε τις σε όσο το δυνατό πιο κρύο μέρος.

  Λίπανση
  Με λίπανση μία φορά την εβδομάδα, οι βολβοί σας θα ανθίζουν πιο θεαματικά. Ξεκινήστε μόλις αρχίσουν να βλασταίνουν και συνεχίστε μέχρι και 4 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της άνθησης. Ιδανικό για βολβώδη φυτά είναι το υγρό βιολογικό λίπασμα POKON για φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

  Μετά την ανθοφορία
  Αφού τελειώσει η ανθοφορία των βολβών, συνεχίζετε να ποτίζετε και λιπαίνετε για 2-6 εβδομάδες ή καλύτερα μέχρι να ξεραθούν τα φύλλα μόνα τους. Αυτό το διάστημα μαζεύει ο βολβός δύναμη για να μπορέσει να ξανανθίσει τον επόμενο χρόνο. Όταν το πάνω μέρος του φυτού ξεραθεί, ξεφυτέψτε προσεκτικά το βολβό και κόψτε το βλαστό του 2εκ πάνω από τη μύτη του βολβού. Απομακρύνετε εξωτερικά το περίσσιο χώμα, αλλά μην πλύνετε τους βολβούς. Αφαιρέστε τις κατεστραμμένες ρίζες και αφήστε τους να στεγνώσουν για μερικές μέρες. (Στη συνέχεια, αν έχετε τη δυνατότητα, βάλτε τους σε μια κλειστή σακούλα με λίγη σκόνη μυκητοκτόνου και ανακινείστε την). Τοποθετήστε τους βολβούς σε δοχεία (όχι ερμητικά κλειστά) ή χάρτινες κούτες με καθαρή άμμο, τύρφη ή βερμικουλίτη και αποθηκεύστε τους σε ένα προστατευμένο, σκιερό και δροσερό χώρο (5-10οC) π.χ. σε μια αποθήκη μέχρι την άνοιξη που θα τους ξαναφυτέψετε. Φροντίστε για τον καλό αερισμό του χώρου. Μην φυλάσσετε τους βολβούς σε πολλά στρώματα το ένα πάνω στο άλλο και κρατήστε τους μακριά από φρούτα και λαχανικά. Τo φθινόπωρο, πριν τη φύτευση διαιρέστε τους βολβούς που έχουν πολλαπλασιαστεί. Ο βολβοί της τουλίπας μπορούν να μείνουν εναλλακτικά και στο χώμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να ξαναβλαστήσουν το φθινόπωρο.

 • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Τουλίπα Prinses Irene
  ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
  • Κατασκευαστής: Primasem
  • Χρώμα άνθους: Πολύχρωμο
  • Βολβός: Τουλίπα
  • Δεν υπάρχουν χρήσιμα χαρακτηριστικά για αυτό το προϊόν
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ